ВТГ "Г. С. Раковски" се радва на изключително успешна година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:56 / 29.04.2010
2132
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С над 15-те спечелени награди от международни и национални състезания и работата си по множество проекти ръководството на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски" отчита изключително успешна година. В навечерието на патронния си празник, който ще бъде отбелязан утре, ръководството даде пресконференция с участието на част от учениците, донесли радост на своите преподаватели с успехите си.

Сред по-важните отличия са второто място на Радослав Лазаров и Цветелина Петрова (XII „а") от международното състезание „Банките в действие", чийто финал се е състоял в средата на април в Брюксел, и завоюваното по-рано първо място в състезанието за европейските награди eTwinning 2010 в Севиля, Испания. Като награда за първото място предстои екипът от 21 ученици и техният ръководител да изкарат едноседмичен лагер в Малага.

Два нови проекта по програма „Коменски" пък е подготвил Немският клуб в училището с ръководител Павлин Иванов. Първият се отнася до възобновяемите енергийни източници, в рамките на който ще бъде разработен и уебсайт, и е съвместно с училища от Германия, Норвегия, Турция, Полша и Малта. А вторият е на културна тема и е за обмен на ученици от Германия, Финландия, Гърция и Турция.

Програмата по честването на 106-годишнината на ВТГ „Г. Ст. Раковски" утре включва и станалия вече традиционен благотворителен концерт в помощ на абитуриенти в затруднено социално положение, който ще започне в 15 часа в зала „Пленарна" на община Варна. „За да подадеш ръка, не е нужно непременно да си богат и известен", напомнят възпитаниците на гимназията.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).