ВУМК открива нова магистърска програма "Мениджмънт в туризма“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 25.07.2013
864
От тази академична година Висше училище Международен колеж открива нова магистърска специалност "Мениджмънт в туризма"(MSc Tourism Management) в партньорство с Университета Кардиф Метрополитън. Обучението ще се осъществява във Варна, изцяло на английски език, като продължителността ще е 3 семестъра. Успешно завършилите ще получат британска диплома за придобита магистърска степен.
Добре развитите връзки на ВУМК с университети в Европа с дългогодишни традиции, както и контактите с туристическата индустрия в страната и чужбина, позволяват придобиването на знания и опит, нужни на всеки професионалист в динамично развиващият се глобален туристически бизнес.
Варненските студенти, обучаващи се в британската магистърска програма "Мениджмънт в туризма", заедно с представители на бизнеса ще разработват туристически продукт в реална среда.

В предмета, наречен Фийлд стъди (Field study) - предвиден за реално изследване, студентите пътуват до туристическа дестинация, където се срещат с представители на местни институции и компании, хотели и туроператори, за да наберат информация за предимствата и проблемите на района, както и неговите възможности за развитие на туризъм.
След това студентите имат задача да разработят проекти за оформянето на региона като туристическа дестинация или да разработят план за популяризиране на даден туристически продукт. Младежите, избрали да следват във Варна в съвместната магистърска програма на Международния колеж в България и Университета Кардиф Метрополитан имат възможност да осъществят учебното пътуване в чужбина или България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).