ВВМУ се включи в международна среща по проект за морски симулации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:33 / 23.01.2024
870
Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“ се включи в третата международна партньорска среща по проекта UTMMS – The Usage of Multipurpose Tasks in Maritime Simulation. Той се финансира от програма Еразъм +“. Общият му бюджет е 250 000 евро. По проекта работи консорциум от партньори от Турция, Гърция, Испания, Хърватия, България и Дания.

По време на срещата, която се проведе в Морския факултет на Университета в Риека - Хърватия, бяха представени напредъкът в изпълнението на проекта, неговите цели и очакваните резултати.

UTMMS има амбицията да отговори на нуждите от работна сила в областта на корабоплаването, като инвестира в професионалното обучение на бъдещите кадри. В рамките на проекта партньорите ще разработят програма за интерактивна лабораторна симулация на машинно отделение в реални условия. Програмата ще включва и системно приложение в машинното отделение, теории и процедури, в които може да се наблюдава развитието в компетенциите на включените в обучението.

На срещата бяха представени и начини за внедряване на технически елементи в 3D симулация на виртуалното пространство на машинното отделение на кораба. Този начин на обучение ще подобри професионалната подготовка на морските инженери в дистанционно обучение.

Продължителността на проекта UTMMS е до 30 декември 2024 г., съобщиха от Областния информационен център във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).