Вадят ДНК експертиза на моряка от Кипър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:10 / 26.08.2010
1064
Кипърските разследващи органи разпознали, че намереното тяло е на изчезналия от яхта във водите край Лимасол варненски моряк Георги Шалапатанов по колана, това пише сайтът cyprus-maill.com. Електронното издание се позовава на информация на Елена Антониоу - патологът, извършил аутопсията на откритото тяло. Според нея, дрехите и коланът на трупа са същите дадени в описанието на 40-годишния Георги. Заключението на Антониоу е, че се изключва насилствена смърт. Според патолога, по намереното тяло липсват фрактури и признаци за умишлени наранявания. Още при намирането на трупа, на 90 км от мястото, на което капитанът и собственикът на яхтата обяснили, че Шалапатанов е изчезнал, стана ясно, че то е в напреднал стадий на разложение.

Външните наранявания по трупа Антониоу обяснява с 13-дневния му престой във водата и с намесата на рибите. Като причина за смъртта тя посочва задушаване с кална вода, която е била открита в бронхите и трахеята. Дали със сигурност това е тялото на Шалапатанов обаче ще се разбере, когато излязат резултатите от ДНК експертизата. Данните от това дали сравнителният материал, който бе дала сестрата на Георги, след като не можа да го разпознае, съвпада с този от трупа, се очакват утре. "Независимо от резултата и от това, че няма данни за насилствена смърт, остава въпросът как Шалапатанов се е озовал извън борда. Има много други въпросителни, като например защо другите двама на борда са съобщили за изчезването чак след като са се прибрали в пристанището и дали посоченото от тях място е реалното", обясни адвокатът на близките на Георги Константин Парчев. По думите му, това ще се разбере едва след като кипърските разследващи прегледат данните от GPS-системата на яхтата, на която е бил Шалапатанов.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
04.04.2011 Делото за изчезналия край Кипър български моряк влезе в съда
11.11.2010 Чрез ДНК експертиза у нас ще търсят истината за смъртта на изчезналия в Кипър моряк
31.08.2010 Разпознали трупа на варненеца Георги Шалапатанов по колан и блуза в Кипър
30.08.2010 Обмислят паралелно разследване за изчезналия моряк
26.08.2010 Разпознали тялото на изчезналия моряк по колана
25.08.2010 Ровят в GPS-а на яхтата, от която паднал морякът край Кипър
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).