Вандали рушат двор на детска градина на бул. "Владислав"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:28 / 30.03.2011
1114
Неизвестни вандали рушат дворчето за игра на дечицата към детската градина зад бл. 27 на бул. "Владислав". Точно срещу входа на детското заведение е ограден с телена ограда двор, на който малчуганите да могат да играят през топлите дни. В момента обаче част от оградата е изрязана и открадната. И общината, и наши работници се стараят да поддържат дворчето. Това обаче е невъзможно, разказаха служители в детското заведение, което е филиал на детска градина "Слънчо".

Периодично от детската площадка изчезва по нещо. Преди време бе докаран пясък за пясъчниците. Не след дълго обаче пясъкът изчезна. Явно някой от живеещите в близост се е възползвал от него, за да си направи ремонт вкъщи, разказват лелките от детското заведение, в което в момента са настанени 28 деца. Нищо не помага. Площадката е оградена, заключвахме вратата към нея, но вандалите набиват клечки в катинара и някак успяват да отключат и пак да трошат и крадат. Други пък се катерят по близко дърво и отново влизат вътре. Мъкнат всякакви боклуци и замърсяват площадката. Нищо не може да се направи. Просто в този район контингентът е такъв, разказват жените.

В момента времето е хладно и не извеждаме децата навън, разказват лелките от детското заведение. Но дори да е топло, ги извеждаме предимно на площадката пред входа, където е по-безопасно. Пускаме ги на катерушките само когато е почистено и обработено срещу паразити от ХЕИ, казват още те.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).