Ванухи Аракелян разходи варненски студенти по "Пътя на правото"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:15 / 11.04.2016
1364
В навечерието на 16 април - Деня на Българската Конституция и професионален празник на юриста, по покана на катедра "Правни науки" на ИУ Варна, председателят на Апелативен съд - Варна изнесе публична лекция тема: "Пътят на правото или как светът регулира обществените отношения."

Пред препълнената аудитория в ИУ Варна, съдия Аракелян представи в исторически аспект генезиса на правните норми. Бъдещите икономисти преминаха през вратата на времето, за да надникнат 18 века преди Христа в Законника на Хамурапи, на вавилонския цар Хамурапи (1750 - 1686 г. пр.н.е.), открит в Суза (Иран) през 1901 г. 

От този първи сборник с правни текстове, те извървяха пътя до законите на Мойсей, за да научат, че всяка дума в света на правото тежи по специален начин и ти дава силата да владееш.

Историческият преход в света на правото стигна неизменно до Римското право - най-съвършената правна система, с най-красивия, най-ювелирния правен език, понятия и термини.
Бъдещите икономисти научиха как светът регулира обществените отношения и след разпада на Римската империя та до наши дни. Съдия Аракелян отговори на въпросите, които вълнуват младите хора днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).