Варна чака 800 000 лв. за култура

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:34 / 28.04.2011
1120
800 000 лева ще изразходи варненската община за иновативни културни събития, ако спечели проект по оперативната програма за регионално развитие. Става въпрос за различни мероприятия, които да обогатят артистичния живот в града и допринесат за утвърждаване на кандидатурата му за европейска столица на културата през 2019 г., обясни шефката на общинската ресорна дирекция Жана Андреева. Тя допълни, че в края на миналата година местната администрация е потърсила съдействие от хората на изкуството, в резултат на което са постъпили над 80 предложения. Част от тях ще бъдат използвани. Ще се търсят и нови идеи, стана ясно от думите на Андреева.

Предстои и създаването на лобистки клуб "Варна 2019", чиято основна задача ще бъде да защитава варненската кандидатура на регионално и национално ниво. Той ще бъде оглавен от кмета на общината Кирил Йорданов, а за членовете му общинската администрация чака предложения. Вече създадените Секретариат и Организационен комитет пък планират да се потърси подкрепата на градове от Североизточния регион, като Балчик, Шумен, Каварна, Добрич.

Сред начертаните цели е и организирането на изложба на открито в района на Морска гара, курортните комплекси край Варна и Камчия, издаване на луксозен албум за културното наследство и изработване на сайт за кандидатурата. За пръв път тази година Варна и по-точно Международният музикален фестивал ще домакинства и Генералната асамблея на Европейската асоциация на фестивалите.

Източник: "Позвънете:ВестникЪт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).