Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна - домакин на голям научен форум по нефрология
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 26.06.2013Коментари (0)781
В периода 28 - 30 юни Варна ще бъде домакин на ХХ Дунавски симпозиум по нефрология - за пръв път съвместно с Европейската бъбречна асоциация - Европейската диализна и трансплантационна асоциация (ERA - EDTA) и Световната бъбречна асоциация (ISN). Най-високият нефрологичен форум в страната за тази година е под патронажа на Медицински университет "Проф. д-р П. Стоянов" и Университетска болница "Св. Марина" - Варна.

В научното събитие като гост-лектори участие ще вземат над 170 известни европейски нефролози от над 20 държави, сред които Германия, Великобритания, Швейцария, Италия и др. Сред тях са Президентът на Световната бъбречна асоциация, Президентът на ERA-EDTA и Генералният секретар на Дунавската асоциация по нефрология. Предвидени са научни сесии по най-съвременни проблеми на нефрологията, както и специални такива по перитонеална диализа и бъбречна трансплантация. В научния форум ще участва и тазгодишният носител на почетното звание Doctor Honoris Causa на МУ - Варна - проф. Ханс-Петер Марти, известен специалист в областта на бъбречната трансплантация.

На форума ще бъдат отбелязани и 40 години клинична нефрология в Медицински университет - Варна. Днес тази млада и динамично развиваща се специалност намира своето съвременно лице в Клиниката по нефрология, остра и перитонеална диализа с дейности по бъбречна трансплантация и афереза към университетската болница Св. Марина във Варна. Тук се прилагат всички утвърдили се методи за диагностика на бъбречните заболявания, както и широка палитра от възможности за тяхното лечение - от медикаментозна терапия до апаратни методи за очистване на кръвта и бъбречна трансплантация. Следва да се отбележи, че от 2009 г. до момента са извършени 12 бъбречни трансплантации от живи донори, като последните две са осъществени през настоящия месец.

Освен среща на специалисти, Дунавският симпозиум ще бъде място за обучение на студенти-медици, специализанти и докторанти по нефрология. Предвиден е специален курс, посветен на съвременното лечение на гломерулонефритите и на хроничната бъбречна недостатъчност, както и обучителна сесия по нефропатохистология. С обучителна цел за пръв път ще се проведат сесиите "Лабораторна диагностика в нефрологията" и "Образна диагностика в нефрологията - клинични случаи".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Интегриран градски транспорт на Варна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: