Варна е домакин на финала на регатата Tall Ships 2016

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:53 / 03.09.2015
841
Престижната регата за ветроходни кораби Tall Ships ще се проведе в Черно море и през 2016 г. След огромния успех на състезанието през 2014 г. и благодарение на спонсорството на една от най-големите корабни компании в света, черноморска регата отново ще има, това обявиха организаторите от "Sail Training International", предаде БНР. 

Отново ще има два състезателни етапа - стартът ще е на 11 септември 2016 г. от Констанца, Румъния до Новоросийск, Русия, вторият етап ще е със старт в Сочи, Русия на 2 октомври и финал във Варна, България на 11 октомври.

Черно море предлага красива брегова ивица, морски традиции, приятелски настроени хора, прекрасна природа, пълни с живот градове и историческа архитектура. Регатата през 2014-та се превърна в значителна туристическа атракция, благодарение на подкрепата на властите в България, Румъния и Русия, посочват още организаторите. 

Регатата Tall Ships е насочена основно към младежите. Може да участва всеки, вкл. хора с умствени и физически увреждания, при условие че са на възраст над 15 г. Стажантите могат да се присъединят за един или за двата състезателни етапа. Особено се насърчава наемането на стажанти на възраст между 15 и 25 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).