Варна и Бургас пред съюз за борба с кърлежите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:08 / 27.01.2012
478
Варненската общинска фирма "Дезинфекционна станция" поиска разрешение от общинския съвет за да влезе в консорциум с аналогично дружество от Бургас, за да може да кандидатства за изпълнител на обществена поръчка за борба с кърлежите и плъховете. Макар че е общинска собственост, т.нар. дезстанция не успява да покрие изискванията на местната власт и по традиция от доста години насам губи конкурсите за сметка на частни фирми.

Явявайки се заедно с бургаските си колеги, специалистите по борба с вредителите се надяват този път да надвият конкуренцията.

През последните няколко години абсурдната ситуация общината да плаща на частна фирма за унищожаването на кърлежи и плъхове, при наличие на собствено дружество за тази цел, на няколко пъти е подлагана на обсъждане. Съществува вариант фирмата да бъде преобразувана в общинско предприятие, което ще даде възможност поне дейността да й бъде възложена директно. За съжаление, досега мастният парламент отказва да вземе това решение. Междувременно, общината обяви нова обществена поръчка за борба с вредителите, която е за период от три години и на стойност над 350 000 лв. Спечелването на поръчката е един от малките шансове за оцеляване на общинската "Дезинфекционна станция". Според запознати обаче шансът това да стане, дори с подкрепа от друга фирма, е много малък, защото в местната администрация има силно лоби, работещо в интерес на частните й конкуренти.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).