Варна изправена пред важно решение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
08:47 / 25.06.2024
14044
Най-после се реши за промяна на един от най-важните планове за развитието на Варна. Това става ясно от заседание на комисията по архитектура и градоустройство към Общинския съвет на морския град. Съветниците, включени в нейния състав, избраха членове на работната група, която да изготви проект на задание за пълно или частично изменение на Общия устройствен план /ОУП/ на Варна. В състава й ще участват общо 23 души - девет общински съветници, двама заместник-кметове, четирима представители на администрацията и по двама представители на четири браншови организации.

В работата на комисията ще се включат общинските съветници Иво Балчев, Стоян Петков, Мартин Димов, Мартин Димитров, Павел Раличков, Николай Костадинов, Христо Атанасов, Мартин Златев и Генадий Атанасов. Към тях ще се присъединят зам.-кметовете Диан Иванов и Пламен Китипов, главният архитект, директорът на Дирекция "Архитектура, градоустройство и устройствено планиране", както и началниците на отдели "Кадастър и регулация“ и "Недвижимо културно наследство“. Гласувано бе в комисията да участват също ръководителите и по един представител на камарите на архитектите, на инженерите, на строителите и на Съюза на архитектите. Всички те ще бъдат ангажирани да изготвят задание, което ще послужи за изменение на ОУП.

На днешното заседание на ПК "Архитектура и градоустройство“ членовете одобриха също Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване за имоти в местността Малък пясък в землището на район "Владислав Варненчик“.

Виж коментарите (8)

Още по темата (343):
01.07.2024 Опасност от инцидент: Напука се стъкло над важна историческа старина във
Варна
01.07.2024 Варненци сигнализираха за опасност в Морската градина
28.06.2024 Да, тази мизерия е във Варна!
27.06.2024 Кметът на Варна: Това е поредният пример, който се налага да решаваме с помощта на варненци
27.06.2024 Проблем с един от символите на Варна
25.06.2024 Варненци: Вандали цапат канал в Морската градина
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).