Варна най-после се сдоби с роял

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:57 / 19.12.2008
588
Дългоочакваният роял на община Варна вече е пристигнал в Градската художествена галерия. Това съобщи шефът на дирекция "Култура" Румен Серафимов. Музикалният инструмент е от известната марка "Steinway" и за него бяха отделени 187 хиляди лева от общинския бюджет. Скъпият инструмент е бил доставен в галерията в началото на седмицата и в момента е в период на акордиране. Роялът е бил избран от Атанас Кареев - един от най-известните български пианисти в света. Той се е спрял на инструмента измежду общо 5 варианта. Изборът е бил направен в Хамбург. Кареев безвъзмездно ще се занимава и с настройката на рояла.

Официалното представяне на новата общинска придобивка ще стане през следващата година, след февруари. За да се демонстрират качествата на музикалния инструмент са поканени както самият Атанас Кареев, така и още няколко известни имена от световната клавирна сцена.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).