Варна отбеляза Деня на Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:27 / 09.05.2013
1089
С военен ритуал по издигане на флага на ЕС и националното знаме на България на пилоните в местността "Почивка" във Варна тържествено беше отбелязан Денят на Европа.

На днешната дата преди 63 години френският министър на външните работи Робер Шуман прави стъпка към създаването на Европейския съюз. На 9 май 1950 г. Шуман призовава Франция, Германия и другите европейски страни да обединят производството си на въглища и стомана като "първа реална стъпка към създаването на европейската федерация". През 1985 г. ръководителите на страните от Европейската общност на свое заседание в Милано решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа. От тогава до днес този ден символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. Денят на Европа е повод за празнични изяви в много европейски държави.

В България Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент в България организират серия от събития.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).