Варна отбелязва Европейския ден на езиците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:39
339
Варна ще отбележи Европейския ден на езиците с редица забавни инициативи на 26 септември (четвъртък), 17:00 до 20:00 часа, на входа на Морската градина. 

По време на събитието ученици и преподаватели ще презентират под формата на интерактивни забавни дейности различните езици, които се изучават във варненските училища - френски, английски, испански, италиански, китайски, руски и немски.

Всеки език ще бъде представен в свое обособено пространство, което ще предостави възможност на публиката да участва в езиковите предизвикателства чрез решаване на ребуси, кръстословици и в други изненади. Инициативата включва и изписване на асфалта на най-дългото многоезиково послание във Варна.

Събитието се организира за 10-а поредна година от Алианс Франсез – Варна в партньорство и с подкрепата на Община Варна. За реализация на инициативата съдействат и посолството на Франция, Френския институт в България,  Регионално управление на образованието-Варна и фирма "Pontica Solutions".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Много емоции на "Black Sea Kangoo Jumps Fitness Convention"
Над 360 деца е обхванал за година специален център във Варна
Нощ на литературата ще се проведе днес във Варна
Откриха изчезналата украинка, обявена за национално издирване в к...
Кметът Благомир Коцев с важна среща
Класик рали "Златни пясъци" ще зарадва за 19-и път варненци


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).