Варна получава безвъзмездна финансова помощ по програма "Околна среда"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:33 / 14.08.2024
1145
Община Варна получава безвъзмездна финансова помощ за Зоопарка в Морската градина по процедура "Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“ по Програма "Околна среда“ 2021-2027 г. Стойността на проекта "Техническа помощ за инвестиции в Зоопарк Варна“ е 199 989, 25 лв. Бенефициент е местната администрация, става ясно от публикация на Областния информационен център в морския град.

Целта е да бъдат разработени стратегически документи, които да осигурят техническа готовност, така че едно от любимите места на варненци да може своевременно да кандидатства за последващо финансиране на инвестиционни проекти по същата програма. Така ще се създаде възможност Зоопаркът да отговаря на изискванията на европейската и националната нормативни уредби.

Предвижда се изготвянето на необходимите планови документи за развитие на зоологическата градина - предварителни и обемно-устройствени проучвания за определяне разположението на обекта, доказване на нормативната му допустимост и целесъобразността на инвестиционната идея. Техническата документация съдържа още разработване на план за колекцията, включващ и концепция за размножаване и за консервационна работа, график за изпълнение на дейностите за развитие на зоологическата градина (при наличие на финансиране) в краткосрочен и дългосрочен план. Финансирането ще подпомогне изготвянето на техническо задание за подготовка на инвестиционен проект във фаза "Технически проект“ за строителни дейности.

Това е първият етап от готовността на Община Варна да кандидатства за последващо финансиране за ремонт и реконструкция на инфраструктурата в Зоопарка. По този начин ще се създадат условия за подобряване на средата за обитание и за изпълнение на мерки по консервация с приоритет застрашени и защитени местни видове.

Проектът е стартирал на 8.04.2024 г. и ще продължи до 8.04.2025 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).