Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна прегърна Националното турне "Концерти с Кауза" в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и с апел "За повече българска музика в националния ефир"
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 12.09.2024Коментари (0)1164
Когато доброто възтържествува в морската столица - Варна!

Със съдействието на община Варна се проведе емблематичния концерт от Националната кампания "Концерти с Кауза“ под надслов "С песен и стих в сърцата“.

Публиката във Варна взриви залата с бурни аплодисменти всички артисти и се наслади на прекрасните български песни, изпяти от Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Нели Рангелова, Милена Славова, Коцето Калки, Искрен Пецов, Росица Ганева, Красимир Недялков, "Дует с Кауза“ (Галя Георгиева и Атанас Лазаров), групите "Спринт“, Хоризонт“, група Жестим.

Специални гости във Варна бяха децата и младежите от Вокално студио “Енджълвойсес"- Варна с ръководител Атанаска Липчева. Млади таланти и местни изпълнители ще има във всеки град от Кампанията, в знак на съпричастност към инициативата и осъществяване на мост между поколенията.

Събитието уважиха голяма част от членовете на Общински съвет –гр. Варна.

"Щастлива съм, че  бях част от един прекрасен празник ,,Концерт с кауза". Празникът на доброто и съпричастността!Щастлива съм, че толкова много хора прегърнаха идеята за подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми, както и подкрепа на хората с увреден слух, за да имат възможност да разбират на техния език всичко, което се излъчва в българския ефир.", сподели д-р Лидия Маринова – общински съветник, заместник председател на ПК " Демографски проблеми и социални политики " и ПК "Здравеопазване" към Националното сдружение на общините на Република България" и консултант към UNICEF- България.

От името на общинския съвет и община Варна изказа благодарност на любими и обичани изпълнители и артисти, които се раздадоха максимално на сцената и превърнаха вечерта в истинско вълшебство.

Тя изказа специална благодарност и на варненската публиката, подкрепила идеята да се популяризира повече българската музика.

 

“Варна е пионер в създаването на фонд за подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми. Когато стартира този фонд през 2014 година нямахме напълно представа, колко може да е полезен той. Но днес, след 10 години резултатите са повече от добри. За десет години се родиха 250 бебета, а до

края на годината очакваме още 30.“, сподели още д-р Маринова.

 

Валентина Иванова – координатор за Североизточна България на Фондация “Искам бебе"сподели за неуморната работа и труд, които полагат заедно с общината, тази подкрепа да се развива и увеличава, да се припознава от още повече общини в България, за да имаме още повече детски смях и щастливи родители.

"Да имаш шанс да направиш някой безкрайно щастлив с частица от себе си е възможно най-смислената постъпка в живота!“, добави още Валентина Иванова.

Националната кампания "Концерти с Кауза“ е организирана от Сдружение "Независимиавтори, музиканти и продуценти“ (СНАМП), на която председател е Пейо Пеев, Студио Спринт Проджект и е в партньорство с Фондация "Искам бебе“, "Жени с Кауза“, КТ “Подкрепа“.

Специална подкрепа за концерта в морската столица получи от д-р Николай Димитров и Виктория Балачева - студентка в МУ Варна

Целта е да се предоставя информация за превенция и насърчаване на жените и мъжете на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус. Кампанията насочва вниманието към темата и важността от навременни изследвания в ранна възраст, дава възможност за обмяна на опит и срещи с жени, преминали по пътя на репродуктивните проблеми. 

Другата каузите е "За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в желание на българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

За първи път се провеждат културни събития от национален мащаб, в които се популяризира българският жестов език благодарение на изкуството на хората с увреден слух. Хората със слухови нарушения в България стават все по-видими в нашето общество, именно чрез въвеждане на Закона за българския жестов език, неговото популяризиране и включването му в творческата и културна сфера.

В морската столица Етнографски комплекс Калимански хан посрещна любимите звезди на България в автентична обстановка, запазила и съхранила традициите на страната ни. Домакинът Стефан Радев поздрави всички изпълнители и изказа възхищението си и подкрепата на Националнато турне "Концерти с кауза“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: