Варна привлича софийски лекари, за да предават знания и опит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:47 / 11.09.2012
1016
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Единственият хабилитиран съдебен психиатър в страната и един от изявените молекулярни биолози ще предават знания и опит в Медицински университет-Варна и УМБАЛ "Св. Марина" през новата учебна година. Това стана ясно на заседание на комисията по финанси и бюджет, предаде Дарик.

Общинарите гласуваха да бъдат отпуснати средства за наем на жилища на привлечените специалисти от столични университетски болници, за да им бъдат осигурени необходимите условия за пребиваване. Причината за избор на този вариант е, че към момента няма свободни помещения във фонд "Ведомствен" на Община Варна.

От началото на 2012 в болница "Св. Марина" бе разкрита лаборатория по молекулярна патология. Това е ново направление в дейността на лечебното заведение, посредством което диагностиката на онкоболните и прогностичните критерии достигат европейски стандарти. За ръководител на лабораторията е назначена д-р Милка Георгиева. Тя е молекулярен биолог. Работила е в Специализирана болница за активно лечение по онкология в София.

Съдебният психиатър доц. д-р Петър Маринов е привлечен благодарение на усилията на Медицински университет-Варна.

Средствата, които ще бъдат отпуснати за наем в продължение на една година на д-р Георгиева са до 500 лева, а на д-р Маринов до 600 лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Потоп във Варна: Вижте това видео
Нагла кражба във варненски мол!
Самоубийство потресе Варна рано тази сутрин! Мъж скочи от Аспарух...
Слънчево ще бъде времето по морето днес
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).