Варна с най-много предприемачи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:52 / 10.03.2010
706
Община Варна е с най-много предприемачи на глава от населението. Средно по 42,5 от всеки 1000 души в града се занимават със собствен бизнес, сочи проучване на Българската мрежа на бизнес ангелите. От организацията обаче не са правили изследване на конктретните причини за този факт. Ясно е, че това не се дължи на силно активните сектори в района - туризъм и строителство, уточни членът на управителния съвет на мрежата Борислав Бориславов. Той, заедно с представителя на компания от сферата на информационните технологии, търсят млади варненски предприемачи, за да финансират иновативните им идеи. Проектите, които ще се подпомагат, след специални конкурси, са на стойност до 50 000 лева, в областта на високите технологии. В предишни издания на конкурса има подпомогната една стартираща местна фирма. Вече са проведени и разговори с няколко кандидата, от Варна.

Бизнес ангелите, макар и не много популярна форма на финансиране у нас е възможност хората с добри идеи да получат средства срещу част от фирмата си. Обикновено инвеститорите придобиват миноритарен дял - между 25 и 40 на сто от новата компания. Самите „бизнес ангели" са предимно физически лица, готови да инвестират собствени средства в стартиращи компании, обясни Бориславов. Привлечените по този начин пари пък се наричали „умни", защото идвали с потенциални партньори, техните връзки, опит и умения. Вероятно най-ярките примери за компании, развити от бизнес ангели, са Skype, Facebook, Microsoft, Google.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).