Варна с най-високите заплати на служителите в градския транспорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:57 / 15.10.2012
1410
Варна остава с най-евтината автобусна карта за пенсионери от всички градове в страната. В момента пътническите документи за хората от третата възраст за линия на месец във Варна са по 2 лв., като в Бургас струват 12,55 лв., а в София те са 11 лв. Друга съпоставка с община Пловдив пък показва, че докато там се осигурява доплащане от 5 млн. лв., във Варна то е 9,7 млн. лв. Посочено беше също, че във Варна са най-високите заплати на служителите в градския транспорт.

Дебатите за транспорта в общинския съвет на морската столица се разгоряха, след като превозвачите поставиха искане за вдигане на билета в града от 1 на 1,40 лева.

Според експерти от фирма "Градски транспорт", ако не се повиши цената на билетчето, един от вариантите е да се увеличат пенсионерските карти от 2 на 5 лева, а другият е доплащането на пенсионерските карти за 2012 г. да се върне на ниво 35%, а не както е сега 25%.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).