Варна се надява на още пари от проекти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:15 / 01.04.2009
938
Община Варна ще кандидатства за финансиране по оперативна програма за осъществяването на проект на стойност 3 млн. 836 хил.лв, касаещ околната среда и водите. Това стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет.

С кредит от фонд "ФЛАГ" ще бъде покрит краткосрочен общински дълг за рехабилитация на пътни отсечки в размер на 400 000 лв. От същия фонд ще бъдат използвани почти 2 930 000 лв. за енергийно саниране на детски градини и ясли. За ремонт и модернизация на музеите ще бъдат нужни 3 млн. лв. Отново от фонд "ФЛАГ" ще бъдат покрити разходите за ремонт на Социалния учебно-професионален център Анастасия д-р Железкова". За него ще бъдат необходими 2 095 000 лв.

Съветниците разрешиха на администрацията на общината да тегли заеми от извънбюджетните сметки при временен недостиг на средства при изпълнение на общинския бюджет. Решението предизвика бурни дебати, срещу него се обявиха от групата на ГЕРБ. Общинският съветник Емил Радев поиска по-строг контрол върху средствата и в случай на опасност при неизпълнение на бюджета, кметът да информира общинския съвет. Той от своя страна трябва да се свика извънредно и да реши казуса.

Според Радев законът не дава право да се делегират тракива правомощия на кмета. Кирил Йорданов го успокои с довода, че всички разходи се контролират. Борисов допълни, че не може да се отклони и лев от извънбюджетните сметки.

Съветниците единодушно гласуваха при изпълнението на бюджета приоритет да бъде обслужването на общинския дълг, плащането на заплати, обезщетения и помощи, както и издръжката на детските градини.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).