Варна се вдига на протест срещу цените на горивата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:41 / 07.03.2011
2087
Протест срещу скъпите горива ще се проведе на 13 март във Варна. През почивните дни инициаторите направиха специална група в известна социална мрежа, където набират привърженици на идеята. До вчера следобед бройката на заявилите участие да се включат в наказателната акция беше около 500. Още толкова бяха отбелязали графата "може би ще посетя".

Според първоначалните планове участниците в последващото улично шествие ще се съберат на паркинг в близост до крайбрежната алея, вдясно към морето след "Почивка", в 13,30 в неделя, 13 март. Час след това колоната от автомобили трябва да мине по централните булеварди на града в посока магистралата за София. Колоната ще спре на една от бензиностанциите на изхода на града, където недоволните ще се подредят на опашка, за да заредят гориво на стойност 0,50 лв.

Организаторите са категорични, че всички участници в автопоход-протеста задължително трябва да спазват правилата за движение, както и предупреждават, че не бива да се стига до "циркове" и "непланирани изпълнения". В мрежата те обявяват, че ще искат официално разрешение за протеста от общината и полицията.

Феновете на групата в социалната мрежа вече два дни обсъждат дали акцията не трябва да е свързана с бойкот на бензиностанциите изобщо, както според някои правели в Щатите. Други предлагат дължимата сума от 50 стотинки за зареждане да се брои в дребни жълти монети. Или пък да се плаща с едри банкноти и да се чака за ресто до стотинка.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).