Варна ще бъде домакин на национална среща на приемните семейства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:02 / 12.10.2008
564
В края на месец октомври Варна ще бъде домакин на национална среща на приемните семейства. Това съобщи по време на Петия младежки социален форум, който се провежда днес, председателят на Общински съвет-Варна Борислав Гуцанов. Очаква се край морето да се съберат повече от 100 семейства, които са приели да се грижат за деца в неравностойно положение. „Тази среща ще даде шанс да се очертаят проблемите на тези хора, да се търсят начини за тяхното разрешаване. На практика Варна отново може да стане пример и новатор в едно ново направление", коментира Гуцанов. Той припомни, че общинската програма „ин витро", която беше първата в страната вече стана и държавна политика. Шефът на местния парламент използва възможността да се извини за забавянето на помощта за бездетни двойки и заяви, че се надява съвсем скоро проблемите около подпомагането да бъдат отстранени и програмата реално да започне да действа.

В изказването си при откриване на форума той очерта и проектите, които влизат в дневния ред на местния парламент. Ударно ще се работи и по нова програма за жилищно строителство, която да бъде в полза на наистина нуждаещи се варненци. „Мисля, че отново имаме шанс да дадем пример за справяне с проблем, които не стои на дневен ред само във Варна. Почти съм сигурен, че нашите идеи пак ще станат модел за други общини, а защо не и практика на национално ниво, което вече реално се случва", коментира председателят на Общински съвет.

В списъка е и детското хранене. Целта е да бъдат разкрити нови разливочни пунктове в различите райони на града. „Освен това ще трябва да заделим и средства за ремонт на съществуващите, тъй като сега се налага майките да чакат на опашки при неблагоприятни условия и понякога доста дълго", коментира Гуцанов. Спешно ще се търсят и терени за изграждане на още един дом за възрастни хора като „Гергана", както и хоспис за социално слаби.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).