Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна ще остане трета по население след преброяването
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 10.11.2010Коментари (18)2591
© Varna24.bg
Въпреки бурното си развитие Варна няма да настигне Пловдив и ще остане трети град по население в страната, сочат прогнозите на статистиците от морския град. Те очакват на националното преброяване догодина градът да се е увеличил с 58 600 души спрямо предишната кампания през 2001 г. Но това няма да компенсира преднината на Пловдив, тъй като междинните данни от миналата 2009-а година сочат, че под тепетата живеят 348 465 души, а във Варна са 329 173.

Източник: в. "Сега"



Още по темата: общо новини по темата: 86
04.03.2015 »
13.08.2014 »
26.03.2014 »
29.03.2012 »
11.01.2012 »
21.07.2011 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не е важен броят на населението, а качеството... С двете изкуствени общини "Марица" и "Родопи" оста София - Варна цели да ни изтласка още при развития социализъм, когато са създадени. Във Варна отиде и Фестивалния комплекс и Спортна зала. Сега ще направят и Национален стадион, какъвто в Пловдив имаме, под предтекст, че идва Европейско за юноши / след като Платини идва явно ще е у нас през 2013-та/. Зоологическата ни градина е в Стара Загора, Операта - кой знае къде.. А иначе Градският дом на културата е втората по големина подпбна сграда след НДК. Спортната ни база се баталясва за сметка на други градове. Образованието в Пу - оня ден го коментираха по Националната-софийска телевизия. "Пловдив ленд" не се състоя и т.н.
+7
 
 
Площа на Пловдив е много малка!!! Не може летище Пловдив да не влиза в неговата територия. Парите от данъцитена летището и от КЦМ не влизат в Пловдив, а не виждам там където ги прибират да са цъфнали и вързали. Една шепа лапачи се облажват като пречат на развитието на Пловдив. Каквото и да си говорим села като Марково, Ягодово, защо не и примерно Труд трябва да влезнат към Пловдив. Всеки град се развива когато расте. Тук не е така
+4
 
 
На Варна мога да им пожелая да изпреварят даже София по население и боклуци, а за нашия град най-важното е да се цивилизоваме най-после: ред, чистота, възпитание и т.н.
+3
 
 
Значи ли, че трябва се върне и жителството? Нещо на такова ми заприлича мнението Ви
+2
 
 
Откакто Марица не е плавателна река градът загива.
+5
 
 
Не знам какво и е бурното развитие на Варна, но това лято бях там за седмица-видях следното-нямат улица без дупка или неравност по пътя, нямат нито един свестен булевард-те май са 2 общо взето, като са целите нагънати и друсат, та думи нямам. На най-оживеното кръстовище пред катедралата за първи път през живота си видях коловози в асфалт и ако искаш да завиеш на някъде доста трудно ти се получава, с риск да си прехапеш езика и да ти се разбият камъните в бъбреците(последното поне е положително). За паркирането във Варна не са мислели-там няма дори срещу пари в центъра да паркираш, а и са едни тесни сокаци, със широчината на улиците в Ст.град, колите са една върху друга. Друго интересно е чистотата-кофите забелязах, че се изхвърлят твърде рядко и са едни камари с боклуци, не се мете, паднали клони от дървета седят тук и там и си личи, че не са отрязани, а са се счупили сами. Бездомните кучета са навсякъде и са доста злобни, типична черта и за самите варненци. Иначе си имат един симпатичен кмет, подчинен на ТИМ, който е раздал всичко възможно, включително и морската градина и там се строи яко. Имат 4 огромни мола, дават по половин милион лева за коледни лампички-красиво е:)) и пълни с благоговение очите на бедните хора и на клошарите, тази красота. Изобщо Варна бурно се развива, развиват се и дупките, и кражбите, и моловете-все пак има доста богати мошеници, които трябва някъде да си харчат парите. Сигурно някой ще каже, че съм предубеден-не не съм, просто виждам и тук и там-и тук си имаме забележки, но само се моля-пази Боже Пловдив да заприлича на Варна - ще си търся къща на село, по-добре ще ми е със сигурност!
+9
 
 
Заедно с котките и кучетата - сигурно. Иска ми се да сме втори по население, но още повече ми се иска да сме първи по икономическо развитие.
+5
 
 
Втори или трети по население не е толкова фатално. По градоустройство, жизнен стандарт и ред други по-важни неща сме далеч зад тях. Нямаме море, претъпкани сме с цигани/те нямат/ и нямаме протекцията на най-вредния български град , а техния боклук
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: