Варна ще получи финансова инжекция, ето с кой се срещна кметът Коцев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:04 / 24.11.2023
2304
Ще има пари за Варна. Възможна е финансова инжекция в милиони левове свежи пари за варненци. Това е добрата новина от срещата ми с министър Василев. Това написа във Фейсбук кметът на морската ни столица Благомир Коцев, видя Varna24.bg

"Огромен ресурс за следващата година е това. Варна обаче трябва да покаже достатъчна проектна готовност. Заварихме твърде малко готови проекти. Ще работим денонощно да наваксаме това изоставане на общината. При пълна мобилизация, Варна ще бъде готова да приеме европейските и български средства, и то при точни правила и пълна прозрачност, за да могат да се активират важните за общината инвестиционни проекти. Лично ще следя процесите да са чисти и при пълно върховенство на закона.

Имаме да догонваме Бургас в усвояването на европейски средства. Това, че имаме да постигаме догонващ растеж не ме плаши. Това ме амбицира.

Тази финансова инжекция (при кандидатстване при равни условия с другите) може да се използва за всякакви дейности, свързани със строителство и оборудване - улично осветление, техника, ремонти, пътища, училища, нови паркове, паркинги, пазари, брегоукрепване, оборудване, улици, тротоари и много други.

Заедно ще преценим кои от проектите са най-важни за града и общината и най-бързо можем да мобиризираме. Чака ни много работа да си оправим града. И реална преценка кои проекти са първи по важност. Хайде, Варна! Да се захващаме за работа", пише още Благомир Коцев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (702):
16.10.2024 Условията за изплащане на пенсия на друго лице
15.10.2024 Как майчинството може да отиде при баба?
15.10.2024 Обезщетението при пенсиониране може да бъде и по-голямо, но си има условия
15.10.2024 Изтича важен срок за родители и ученици
14.10.2024 Икономист: Минималната работна заплата стана процент от средната и икономическата среда се влоши
10.10.2024 Финансовата инспекция: Установени са нецелево разходвани средства в размер на 4 233 894 лв.
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).