Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна ще развива кораборемонта в Кейптаун
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 12.04.2010Коментари (0)940
© Varna24.bg
Варна може да помогне със специалисти за развиване на кораборемонта в Кейптаун. Това стана ясно по време на посещението на варненската делегация в южноафриканската провинция Истърн Кейп, организирана от Варненската търговско-индустриална камара (ВТИК), чиято цел е да стимулира бизнес връзките между двата региона. Презентацията на варненския порт им направи голямо впечатление, като особено се заинтересуваха от кораборемонта ни, сподели Константин Дараданов, зам.-председател на ВТИК. В момента цялата тази дейност се извършва само в съседната Намибия. Варненската делегация, в която имало и представители на общината, била заинтригувана от техния атракционен център, който представлява успешното съчетание между две стари пристанища с търговската част на града. Този опит може да се използва и за интеграцията между пристанище Варна-изток, след като се направи новият терминал, с Морската градина, заяви Дараданов. Групата ни е посетила и болницата, в която е извършена първата трансплантация на сърце в света. Техните медици обещали да помогнат за развитието на трансплантациите на органи в МБАЛ "Св. Марина", каза още Константин Дараданов.

Община Кейптаун е без нито една кръпка по пътищата, сподели Росен Колелиев, управител на "Пътища и мостове" ООД. Той смята, че можем да заимстваме от техния опит в организацията по поддръжката на инфраструктурата, която там е в изключително добро състояние.

Петчленна делегация от ротарианци от Кейптаун идва от 26 до 29 април във Варна, съобщи Наско Рафайлов, номиниран за дистрикт гуверньор на "Ротари интернешънъл" за България. По неговите думи сред гостите ще бъде южноафриканският бизнесмен No1 в търговията с недвижими имоти, което може да помогне на местния пазар.

Връзките между Варна и провинция Истърн Кейп датират от 1997 г., като миналата година се активизираха благодарение на новия посланик на ЮАР у нас, заяви Иван Табаков, председател на ВТИК. Предстои подписването на споразумение за побратимяване между двата града, допълни той.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: