Варна ще сътрудничи за извеждането на децата от социалните домове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:49 / 30.11.2011
1038
Варна ще си сътрудничи с фондация за извеждането на децата от социалните домове. Това решиха местните депутати от комисията по социални дейности и жилищна политика на заседание днес.

Съветниците одобриха меморандум за 10-годишно сътрудничество между Община Варна и Фондация Лумос-Клон България за обединяване на усилията в подкрепа на изпълнението на националната стратегия "Визия за деинституционализацията на децата в Република България".

Шефът на общинската дирекция "Социални дейности и жилищна политика" д-р Здравко Марков, съобщи че фондацията ще бъде изключително полезна за местните институции. Той поясни, че помощта й се изразява както в материално отношение, така и в подготовката на приемни родители.

На днешното си заседание местните депутати дадоха положително становище за финансовото подпомагане на социална кухня, намираща се в жк. "Чайка". Искането е за 4 000 лева месечно за осигуряване на еднократно хранене на 100 човека. Становището се препраща към кмета Кирил Йорданов и дирекция "Социални дейности" за включване в социалната програма за 2012 година.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).