Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна спечели нова детска площадка
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 04.02.2010Коментари (0)1644
©
По този начин ще изглеждат детските площадки, които „Белла България” ще построи в спечелилите шест града през тази година
Над 50 000 са гласувалите на сайта на проекта „Повече сигурни места за щастливи игри" www.mestazaigra.bg, който се реализира от хранителния холдинг „Белла България". Първият етап приключи на 1 февруари, когато станаха известни печелившите шест града, в които компанията ще изгради по една детска площадка през тази година. Това са София, Варна, Пловдив, Габрово, Перник и гара Елин Пелин.
Жителите на тези градове ще трябва отново да дадат своя глас - този път за място, където ще бъде изградена спечелената от тях детска площадка. Гласуването ще бъде подновено в средата на февруари, след като съответните общини определят възможните местоположения, сред които посетителите на сайта ще могат да избират.

Конкуренцията между гласуващите бе много оспорвана до последните минути. Затова „Белла България" ще даде утешителни награди на класиралите се на четвърта позиция в двете групи - Добрич и Раднево. Компанията се ангажира да освежи боята на съоръженията в съществуваща детска площадка във всеки от двата града, като изборът ще бъде направен отново от родителите, които ще дадат своя вот на сайта. 

„Белла България" обяви официално старта на своя проект „Повече сигурни места за щастливи игри" в края на декември миналата година. Организаторите съзнават колко голяма е нуждата от подобни съоръжения и затова са планирали социално отговорната иницианива като дългосрочна. Така неуспелите от първия път родители ще имат възможност през 2011 г. да се включат отново в конкурса. Изграждането на по шест площадки годишно ще продължи, докато има желаещи, които гласуват на сайта на проекта.

Площадките са проектирани в съответствие с европейските и националните изисквания за безопасност. Освен това те ще бъдат построени от качествени материали, устойчиви на атмосферни влияния и агресия.

От откриването на пилотната площадка на „Белла България" в пловдивския квартал „Тракия" на 1 юни миналата година проектът на компанията среща сериозна обществена подкрепа. Зад него твърдо застават Движението на българските майки, Националната мрежа за децата и Асоциация „Родители". Много са и медийните партньори на инициативата, които са се захванали със задачата да информират родителите от цялата страна, че само с едно клипване в интернет могат да осигурят красиво и безопасно място за игра на своето дете.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: