Варна спечели нова детска площадка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:51 / 04.02.2010
1644
Над 50 000 са гласувалите на сайта на проекта „Повече сигурни места за щастливи игри" www.mestazaigra.bg, който се реализира от хранителния холдинг „Белла България". Първият етап приключи на 1 февруари, когато станаха известни печелившите шест града, в които компанията ще изгради по една детска площадка през тази година. Това са София, Варна, Пловдив, Габрово, Перник и гара Елин Пелин.
Жителите на тези градове ще трябва отново да дадат своя глас - този път за място, където ще бъде изградена спечелената от тях детска площадка. Гласуването ще бъде подновено в средата на февруари, след като съответните общини определят възможните местоположения, сред които посетителите на сайта ще могат да избират.

Конкуренцията между гласуващите бе много оспорвана до последните минути. Затова „Белла България" ще даде утешителни награди на класиралите се на четвърта позиция в двете групи - Добрич и Раднево. Компанията се ангажира да освежи боята на съоръженията в съществуваща детска площадка във всеки от двата града, като изборът ще бъде направен отново от родителите, които ще дадат своя вот на сайта. 

„Белла България" обяви официално старта на своя проект „Повече сигурни места за щастливи игри" в края на декември миналата година. Организаторите съзнават колко голяма е нуждата от подобни съоръжения и затова са планирали социално отговорната иницианива като дългосрочна. Така неуспелите от първия път родители ще имат възможност през 2011 г. да се включат отново в конкурса. Изграждането на по шест площадки годишно ще продължи, докато има желаещи, които гласуват на сайта на проекта.

Площадките са проектирани в съответствие с европейските и националните изисквания за безопасност. Освен това те ще бъдат построени от качествени материали, устойчиви на атмосферни влияния и агресия.

От откриването на пилотната площадка на „Белла България" в пловдивския квартал „Тракия" на 1 юни миналата година проектът на компанията среща сериозна обществена подкрепа. Зад него твърдо застават Движението на българските майки, Националната мрежа за децата и Асоциация „Родители". Много са и медийните партньори на инициативата, които са се захванали със задачата да информират родителите от цялата страна, че само с едно клипване в интернет могат да осигурят красиво и безопасно място за игра на своето дете.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).