Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна става домакин на международен форум и на национални срещи по образование
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 29.08.2023Коментари (0)1364
©
Варна става център на четири събития в областта на образованието и науката, които ще се проведат до 2 септември, съобщиха от общинската дирекция "Образование и младежки дейности“.

Над 270 участници от България и чужбина са регистрирани за участие в Третия международен образователен форум "Иновативната образователна среда през призмата на емоционалната интелигентност и изкуствения интелект - посоки и предизвикателства“, който ще се проведе в дните 31 август – 1 септември. Сред чуждестранните гости са представители на ЦЕРН - Европейска организация за ядрени изследвания, Universitat Politècnica de Catalunya Barcelona Tech – UPC - Барселона, Испания, University of Szczecin - Полша, Satakunta University of Applied Sciences Pori, Финландия, училищата - Transylvania College Клуж-Напока, Румъния, IES Campanillas (Malaga), Испания, MTÜ Sakala Eragümnaasium Tallinn, Естония, Eleneion Primary School Никозия, Кипър и други.

Сред българските участници са представители на държавната администрация, работодателски организации, образователни институции, академичната общност в сферата на висшето, училищното и предучилищното образование. Събитието се организира от дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна в партньорство с Министерството на образованието и науката и на Националното сдружение на общините в Република България.

Деветнадесета международна учителска спартакиада се провежда от 28.08.2023 г. до 02.09.2023 г. в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена". Събитието се организира под патронажа на Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, Пламен Димитров – президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Сюзан Флокан – Европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование.

В дните от 30.08.2023 г. до 01.09.2023 г. отново в курорта "Св. Св. Константин и Елена" ще се проведе редовно заседание на Управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в Република България.

Варна е домакин и на Националното съвещание на Министерството на образованието с началниците на Регионалните управления от цялата страна, което ще се проведе от 31 август до 2 септември в курортен комплекс Златни пясъци.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: