Варна загуби бележит лекар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:33 / 28.05.2024
4837
На 28.05.2024 г. след дълго боледуване ни напусна многоуважаваният и обичан преподавател, лекар и приятел проф. д-р  Мариана Арнаудова, съобщиха с прискърбие от Медицинския университет във Варна.

Проф. Арнаудова е завършила медицина във ВМИ - Варна през 1982 г. От 1988 г. е асистент в Катедрата по психиатрия и медицинска психология при МУ-Варна, от 2009г. – доцент, а от 2017г. професор към същата катедра. Проф. Арнаудова бе Началник клиника и Ръководител направление Психиатрия в УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна от 2011г., с дългогодишна практика при диагностиката и лечението на най-важните социално значими психични заболявания. Провела е у нас и в чужбина редица следдипломни квалификационни курсове и обучения в областта на клиничната психиатрия, индивидуалната и груповата психотерапия, организацията на болничните грижи. През 2011 г. се дипломира  по специалността магистър по здравен мениджмънт. Научно-изследователските ѝ интереси са насочени в областта на общата и клиничната психиатрия, геронтопсихиатрията, психофармакологията и др.

Проф. Мариана Арнаудова е автор на над 120 научни публикации в периодични списания и сборници, участва в написването на 3 учебника по психиатрия и психология за студенти и медицински сестри. Тя има множество участия в национални и международни конгреси и конференции. Издала е 3 самостоятелна монографии. Преподавателската и дейност е свързана с лекционен курс за обучение по психиатрия на студенти от V курс - медицина и "гериатрия" за медицински сестри 3-ти курс към МУ – Варна. Преподава  психиатрия на английски език на обучаващи се чуждестранни студенти в МУ-Варна като самостоятелно изнася целия лекционен курс.

Живот, отдаден на науката и на просперитета на Медицинския университет-Варна и УМБАЛ "Св. Марина“ - Варна!

Поклон пред светлата и памет!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).