Варна загуби позициите си на експоцентър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:58 / 05.10.2011
925
Варна загуби и позициите си на експоцентър. Заявките за провеждане на изложения в най-големите изложбени площи - тези на Двореца на културата и спорта, драстично са спаднали от началото на годината. Очаква се през 2011 г. да се проведат едва 7 изложения. За сравнение, година по-рано техният брой е бил 19. Това е голямата ми болка, призна директорът на ДКС Симеон Варчев.

В периода на криза се оказва, че има повече приходи от спорт и култура, които са повече за поддържане на имидж, а не от бизнеса, добави той. Варчев отбеляза, че миналата година приходите от изложения са били 192 000 лв. Цифрата обаче е драстично по-малка в сравнение с 2008 г. например, когато в хазната на общинското дружество са влезли близо 1 млн. лв. от тази дейност. През 2011 г. се очаква ситуацията да е още по-трагична с оглед намалелия брой на проявите.

Сериозен негативен ефект върху ДКС ще има и фактът, че тази година там не се проведе дори и традиционният автосалон. Организаторите му предпочетоха да го измесят в един от местните молове.

Истината е, че в това направление нещата не вървят най-добре, призна си шефът на Спортната зала. Освен това от Двореца са намалили драстично цените на наемите, но това също не помага за повишаване на атрактивността.

Полски фирми превземат строителното изложение

Полските фирми ще доминират на тазгодишното издание на строителното изложение "Трите ключа", което ще се проведе в ДКС от 10 до 14 ноември. До момента заявките за участие от страна на дружества от славянската държава са около 30-40, посочиха организаторите на изложението. За сравнение, българските, които към момента са потвърдили участие, са 80 производители, вносители и дистрибутори в областта на строителството и обзавеждането. Техният брой е почти 7 пъти по-малък в сравнение със силните години на експото.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).