Варна заплашена да остане без Спешна помощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:51 / 05.06.2011
907
На прага на летния сезон Варна е заплашена да остане без Спешна помощ. Поредна година центровете за незабавно реагиране работят с намален състав, а голяма част от специалистите там планират да напуснат. Причините са до болка познати - тежките условия на труд и неизпълнените обещания за повишение на заплатите.

В цялата система на здравеопазването най-ниски са заплатите в Бърза помощ, въпреки че натоварването е най-голямо. Средното брутно възнаграждение в центъра във Варна е 612 лв., работи се на 12-часови дежурства, нощем на час се получават 50 стотинки.

"Много стабилно се топим като екип, млади колеги при нас почти не се задържат... Тези, които работим тук 10-15 години, продължаваме да работим със старите заплати, които от 2008 година не са увеличавани. Многократно обещаваха, но заплатите си останаха същите", казва д-р Десислава Кателиева.

Лекарите в Бърза помощ казват, че работят под неистово напрежение и стрес - на местопроизшествия, на места с риск от зарази.

Друг проблем е координацията с единния телефон 112. Сигналите от него постъпват писмено, само на един от компютрите, а описание почти няма. Адресите трябва да се посетят по реда на постъпване, без да е ясно кой е спешен.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).