"Варнафери“ скъсява с 800 км пътя до Русия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:05 / 15.03.2011
598
"Параходство Български морски флот" АД и "Параходство Българско речно плаване" АД придобиват съвместен контрол върху новоучредяващо се дружество - "Варнафери" ООД. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация между двете предприятия и постанови незабавно изпълнение на решението. Дружеството ще извършва фериботен превоз на товари по пряката железопътно-фериботна линия "Варна - Кавказ".

Непосредствената цел на участниците в сделката е участието на България в спогодба за организация на пряка международна железопътно-фериботна връзка между двете пристанища за извършване на превози на товари, информират от комисията. Според Изпълнителната агенция "Морска администрация" новата линия създава значителни предимства пред бизнеса, като скъсява разстоянието между България и Русия с 800 км. Очаква се времето за доставка да бъде намалено с около 40%.
Комисията е установила, че няма хоризонтална или вертикална обвързаност между дейностите на участниците в сделката. Не се очаква и промяна в пазарното положение на предприятията, поради което концентрацията е безусловно разрешена.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).