Варненци: Туристите са виновни за поведението на тези бандити, трябва да бъдат обучени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:30 / 08.08.2024
2252
Туристите са виновни за летящата напаст от гларуси, които нападат мало и голямо, което се движи с храна в ръцете. Трябва да бъде въведена специална образователна програма – чрез видеа в социалните мрежи и с диплянки, хората, предимно туристите, да се държат на улицата и в плажното заведение във Варна. Иначе своеволното хранене на гларусите, защото е яко, научава птиците, че са господари. Такава идея изпратиха до Varna24.bg група жители на морския град.

Факт е, че летящите бандити си правят каквото искат целогодишно, но е и факт, че през лятото те стават особено нападателни. Ята птици проследяват туристи, които небрежно поглъщат храна и се гмуркат от небето към своята "жертва“, за да грабнат сладолед, чипс, баничка, кифла, кроасан, пица....

Собствениците на заведения, кафенета, ресторанти вдигат рамене, защото не знаят как да се справят с това нашествие на пернатите разбойници.

Орнитолозите са категорични обаче, че самите хора са виновни за такова "необуздано“ поведение на летящите гангстери. Специалистите съветват да не се яде под открито небе, защото така всеки става видима поредна жертва на гладните гларуси, и най-вече – да си изхвърля опаковката, и остатъците в кошчетата. И изобщо да не храни пернатите. Така птиците няма да се приучват, къде има лесна храна.

Гларусите са всеядни и умни. Проблемът се повишава и с това, че са много мързеливи - ако е възможно да получат храна без много усилия, те ще го направят. От тяхна гледна точка фактът, че се държат по този начин, е съвсем естествен, обясняват специалистите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).