Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци чакат дълги години да им асфалтират улицата, наричат я "Улица Европа"
Автор: Екип Varna24.bg 16:26 / 24.10.2012Коментари (1)1127
© Народно дело
Жители на варненския район "Младост" настояват да видят улицата си асфалтирана. Става въпрос за ул. "Добрин Василев", която е в пределите на кв. "Трошево". Пътят е в трагично състояние, а десетките сигнали и жалби на потърпевшите до районното кметство засега остават без практически резултат.

Репортерската проверка установи, че колите по ул. "Добрин Василев" се движат зигзагообразно и на полусъединител. Слаломът между дълбоките кратери съвсем не е единственото изпитание за шофьорите, пешеходците и майките с колички. Улицата, както и целият квартал "Трошево", е лишена от дъждовна канализация и при всеки дъжд се превръща в пълноводна река. Настане ли суша и духне ли вятър, "Добрин Василев" става море от прахоляк, който всички дишат дружно.

"Нашият двор изглежда така, сякаш никога не сме го мели. Прането - по същия начин", разказва новодомката Росица Грекова, чието бебе също диша прахоляка на голите кметски обещания. За капак и нощното осветление на улицата не работи, а това е добре дошло за кварталните бандити, които не си поплюват особено.

Иван Греков е имал нещастието да се роди в този район преди 55 години. Мъжът си спомня, че улицата била асфалтирана само веднъж - в детските му години. Като пораснал, Ванко станал шофьор на автобус, а после и на таксиметров автомобил. Обикалял е цяла Варна, врял се е с колата къде ли не, но такова чудо като родната си улица мъжът не е виждал никъде.

"Кръстили сме я "Улица Европа", подхвърля шеговито снахата на Иван - Росица. Младата майка обяснява, че миналата година е депозирала поредната жалба до районното кметство, в която детайлно е описала проблемите на ул. "Добрин Василев". Надявала се, че по изборите ще й обърнат внимание.

В момента хората от "Улица Европа" събират подписи, които ще приложат към поредната си жалба. Въпреки че все още не са се срещали с новата управа на района, оказа се, че кметът Христо Христов е запознат с проблема и се е опитал да го реши. "Три пъти съм писал докладни за тази улица до дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". На 16 октомври т.г. подадохме заявка за асфалтиране на 1200 кв. м от улицата. Очакваме реакцията на голяма община", обясни районният кмет.

Хората обаче се опасяват, че улицата няма да бъде асфалтирана заради многото строежи, които все още не са довършени. "Строителите трябва да пазят улицата. Не сме длъжни да ги чакаме и да им дишаме прахоляка години наред", категорична е Росица Грекова.

Тя си спомня, че при откриването на мол Варна Кирил Йорданов публично е обещал, че инфраструктурата на квартала ще бъде подобрена, че ще се обособят нови паркоместа. Искам да го намеря този телевизионен репортаж, за да го пусна на кмета и да му припомня какво е обещал", разказва жената, която все още не е изгубила надежда, че близо половинвековните проблеми на ул. "Добрин Василев" ще бъдат решени.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.10.2012 г.
0
 
 
Тази улица е пак в доста добро състояние! Елате във Виница, ул. Константин Павлов от 2008г. чак сега 2012г. беше асфалтирана частично т.е асфалтирането започна от булеварда и продължи няколко метра по нагоре. А от там на татък започвад дупки а към края на улицата в посока помпената станция асфалта липсва. Към кого трябва да се обърне човек, че да бъде докрая асфалтирана улицата но не след 10 г.?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: