Варненци чакат дълги години да им асфалтират улицата, наричат я "Улица Европа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:26 / 24.10.2012
1128
Жители на варненския район "Младост" настояват да видят улицата си асфалтирана. Става въпрос за ул. "Добрин Василев", която е в пределите на кв. "Трошево". Пътят е в трагично състояние, а десетките сигнали и жалби на потърпевшите до районното кметство засега остават без практически резултат.

Репортерската проверка установи, че колите по ул. "Добрин Василев" се движат зигзагообразно и на полусъединител. Слаломът между дълбоките кратери съвсем не е единственото изпитание за шофьорите, пешеходците и майките с колички. Улицата, както и целият квартал "Трошево", е лишена от дъждовна канализация и при всеки дъжд се превръща в пълноводна река. Настане ли суша и духне ли вятър, "Добрин Василев" става море от прахоляк, който всички дишат дружно.

"Нашият двор изглежда така, сякаш никога не сме го мели. Прането - по същия начин", разказва новодомката Росица Грекова, чието бебе също диша прахоляка на голите кметски обещания. За капак и нощното осветление на улицата не работи, а това е добре дошло за кварталните бандити, които не си поплюват особено.

Иван Греков е имал нещастието да се роди в този район преди 55 години. Мъжът си спомня, че улицата била асфалтирана само веднъж - в детските му години. Като пораснал, Ванко станал шофьор на автобус, а после и на таксиметров автомобил. Обикалял е цяла Варна, врял се е с колата къде ли не, но такова чудо като родната си улица мъжът не е виждал никъде.

"Кръстили сме я "Улица Европа", подхвърля шеговито снахата на Иван - Росица. Младата майка обяснява, че миналата година е депозирала поредната жалба до районното кметство, в която детайлно е описала проблемите на ул. "Добрин Василев". Надявала се, че по изборите ще й обърнат внимание.

В момента хората от "Улица Европа" събират подписи, които ще приложат към поредната си жалба. Въпреки че все още не са се срещали с новата управа на района, оказа се, че кметът Христо Христов е запознат с проблема и се е опитал да го реши. "Три пъти съм писал докладни за тази улица до дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". На 16 октомври т.г. подадохме заявка за асфалтиране на 1200 кв. м от улицата. Очакваме реакцията на голяма община", обясни районният кмет.

Хората обаче се опасяват, че улицата няма да бъде асфалтирана заради многото строежи, които все още не са довършени. "Строителите трябва да пазят улицата. Не сме длъжни да ги чакаме и да им дишаме прахоляка години наред", категорична е Росица Грекова.

Тя си спомня, че при откриването на мол Варна Кирил Йорданов публично е обещал, че инфраструктурата на квартала ще бъде подобрена, че ще се обособят нови паркоместа. Искам да го намеря този телевизионен репортаж, за да го пусна на кмета и да му припомня какво е обещал", разказва жената, която все още не е изгубила надежда, че близо половинвековните проблеми на ул. "Добрин Василев" ще бъдат решени.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).