Варненци искат нощен градски транспорт поне по две линии

Автор: Пламена Николова
Коментари (8)
10:06 / 09.10.2018
4732
В подписка варненци настояват за пускането на нощен градски транспорт поне по две линии, научи Varna24.bg от искане, изпратено до комисията по "Транспорт", която заседава днес. Ето и тяхното искане:

"Ние, долуподписаните живущи в гр. Варна, чрез настоящата подписка изразяваме категоричното ни убеждение, че осигуряването на адекватна транспортна услуга, което е задължение на Община Варна, включва и нощен градски транспорт.

Варна е морската столица на България и популярна туристическа дестинация. Все повече международни компании предлагащи аутсорсинг услуги отварят офиси в града и работят с нестандартно работно време. Доказано е, че градовете със система за нощен градски транспорт осигуряват много повече възможности за бизнеса, културния и развлекателния живот, туризма, подобряват мобилността и гарантират по- висока безопасност както на пътя, така и в кварталите.

Предлагаме въвеждането на две нощни линии:

Линия 1- движеща се по маршрута на съществуващата линия 148 с интервал на движение 60 минути, от полунощ до 5 сутринта и Линия 2 - движеща се по маршрута на съществуващата линия 17А с интервал на движение 60 минути, от полунощ до 5 сутринта", се казва в подписката на местна инициативна група " За Галата". 

В друго искане до комисията от жители на район "Аспарухово" пък се настоява на кръстовището на булевардите "Мара Тасева", "Първи май" и ул."Кирил и Методий" в кв."Аспарухово" да бъдат сложени светофарна уредба и камера за скорост. Предложението е във връзка с "неконтролируемото движение на автомобили и мотори след извършения ремонт на "Мара Тасева" и "Първи май".

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).