Варненци казаха кои са най-големите проблеми на града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:39 / 11.10.2024
462
Чистота, ремонтите, градската среда и имотни казуси бяха сред темите, които граждани обсъдиха с кмета Благомир Коцев по време на редовната му месечна приемна. Както обикновено, редовните срещи на варненци с кмета преминаха при засилен интерес. Голяма част от въпросите, които местните жители поставиха, бяха свързани с преписки за прекратяване на съсобственост с Община Варна. Няколко семейства от района на "Ален мак" потърсиха подкрепа от Коцев за придвижване на казусите им, които в продължение на години са били бавени от предишната администрация и възпрепятстват плановете на собствениците по отношение на имотите им.

Разглеждаме изключително детайлно всеки частен случай, посочи в разговорите кметът Коцев. Нашата цел е не само да удовлетворим съсобствениците, но и внимаваме да не провокираме обществен натиск и да избегнем презастрояване на територията на общината, подчерта той. По думите му администрацията вече е предприела стъпки и върви по пътя на поетапно ликвидиране на съсобственост с частни лица в морската столица, но нещата се случват бавно, защото се следи за пробойни и измами в процеса на разделяна на собствеността. Всеки частен имот, особено в зоните, които не са в регулация, се оглежда подробно, за да предвидим качествено градоустройство и комунални услуги за в бъдеще, посочи още кметът.

Други посетители на приемната разговаряха с кмета по темите за градските празници, инициативите за деца и новите алтернативи за прекарване на свободното време, отдих и спорт в града. Обсъдени бяха възможностите за включване на доброволци - обществени наблюдатели, в ежедневното обследване на ключови точки във Варна, в случаите на задръствания, ремонти, замърсяване и други важни въпроси, касаещи жителите на общината.

Посетители предложиха още да се използват полезни практики и примери от австрийската столица Виена, доказала се в Европа с баланса в градската си среда, качествените си решения за трафика, пешеходците и внушителните си паркове и места за отдих. По темата Коцев коментира, че има амбиции Варна също да се превърне в по-добро място за живот, работа и отдих и екипът му е отворен към всеки положителен пример в тази посока. Вече е в ход реализацията на два нови парка в район "Младост", а част от инфраструктурата в тях е заимствана и вдъхновена от различни успешни проекти в Европа.  За пример Коцев посочи детска площадка, проектирана да бъде изцяло от натурални материали, каквато има във Виена.

Граждани се обърнаха към кмета с очакване да разреши дългогодишни междусъседски спорове. На тях беше обяснено, че Общината няма право да се намесва в управлението на етажната собственост с много малки изключения, когато такава не е учредена и няма назначен домоуправител.

Служители на администрацията бяха сезирани по казус в кв. "Аспарухово", района на т.нар. "военни блокове", където предходната администрация е реализирала първия етап от проект за облагородяване на междублоковите пространства. По думите на живущите там, основният ремонт на входовете и прилежащите територии не е завършен и те срещат спънки с реновирането на имотите си. От администрацията ги увериха, че случаят ще бъде проверен и преписката им ще бъде проследена.

Виж коментарите (0)

Още по темата (412):
10.10.2024 Само във Варна ли падат клони и дървета? Едва ли! Вижте Брюксел
09.10.2024 Опасност по пътя за Виница!
08.10.2024 Варненци: Изглежда като след бомбардировка
07.10.2024 Вижте какво падна от сграда на училище във Варна
07.10.2024 Дъждът отново показа един голям проблем във Варна
04.10.2024 Сигнал до Varna24.bg: Трета седмица е така, а е много опасно
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна с важна информация, всички трябва да се запознаят...
Времето утре ще бъде слънчево във Варна
Лицата на български личности се появиха по колоните на Аспарухови...
Посетителите на варненския зоопарк ще се радват на ново африканск...
Все повече са непълнолетните във Варна искат да започнат работа
Кметът на Варна с важна информация за големите ремонти в града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).