Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци на опашка за развитие
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 16.10.2012Коментари (1)1449
© Народно дело
Още от 5 ч. сутринта в първия ден от кампанията по набиране на заявления за включване в програмата "Аз мога повече" - за допълнителна квалификация на работещи, пред вратите на Центъра за професионално ориентиране на ул. "Бдин" 6 се заформи стълпотворение от кандидати. Най-ранобудните кандидати за безплатни обучения съставиха списък с имена и номера, така че да се гарантира порядък в дългата опашка. До късния следобед се оказа, че хората, дошли да си подадат заявленията, вече са над 300, като немалка част от тях стоят чинно пред вратите на центъра, независимо че кампанията продължава до 2 ноември включително.

Според хората от опашката, повечето от които си бяха взели един ден платен отпуск от работодателите, причината още в първия ден да има такъв наплив са ограничените места по програмата "Аз мога повече".

"За цялата страна има отпуснати пари за 3000 бройки, значи за Варна да са около 400", пресмята млад мъж.

"Няма такова нещо", контрира шефът на Бюрото по труда Пламен Начков. Той посочи, че служителите в рамките на следващите три седмици трябва да приемат толкова документи, колкото са желаещите. Лимит за броя на кандидатите няма, а и няма как да има, тъй като не във всички градове има толкова голям интерес към безплатните курсове. "Очаквам в следващите дни опашката на "Бдин" 6 да намалее, защото няма смисъл хората да чакат, след като има достатъчно време", допълни Начков.

Тъй като във вчерашния следобед изнервените кандидати са търсили някого от ръководството от Бюрото по труда да каже защо при такъв голям наплив от хора има само две обслужващи служителки, Начков лично е посетил центъра, за да поговори с хората. Той ги е уверил, че всеки, който е пред вратата на центъра в 16,55 часа и още не е минал, ще бъде обслужен в рамките на деня. Ето защо сред чакащите се намериха и хора, които макар да не са имали късмета да бъдат по-напред в списъка, а чак в края му, не бяха загубили надежда и стоически стояха пред вратата на центъра.

"Аз съм към номер 300, но след като разбрах, че ако постоя още малко днес, ще имам шанс да си подам документите, ще чакам", обясни млада жена. Тя пък се оказала в края на списъка не поради закъснение, а защото е допуснала грешки в попълването на документите си и била върната за нов екземпляр.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.10.2012 г.
0
 
 
зощо бягат завършилите висше ли ами вижте тази обява от днеска с какви изисквания за какви пари става въпрос - Фирма с дългогодишен опит в сферата на услугите, търси да назначи офис сътрудник за работа в офис. Изисквания: 1. Завършено висше икономическо образование 2. Отлична компютърна грамотност - MS Office, Internet 3. Английски език - добро ниво писмено и говоримо 4. Активност, самостоятелност, положителна нагласа, мотивация и организираност 5. Способност за отговорна работа под напрежение и спазване на крайни срокове 6. Представителна външност и поведение Задължения и отговорности: - Организационна и административна работа, свързана с дейностите на компанията; - Организира доставяне на куриерски пратки за и от фирмата; - Анализира и следи тенденциите в развитието на пазара; - Участва в разработването на търговски планове; - Контактувате с потенциални и настоящи клиенти; - Изготвя справки, пазарни проучвания и презентации в стриктни срокове; Месторабота: Варна / България Заплата: 400 BGN (Нето)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: