Варненци на опашка за развитие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:32 / 16.10.2012
1451
Още от 5 ч. сутринта в първия ден от кампанията по набиране на заявления за включване в програмата "Аз мога повече" - за допълнителна квалификация на работещи, пред вратите на Центъра за професионално ориентиране на ул. "Бдин" 6 се заформи стълпотворение от кандидати. Най-ранобудните кандидати за безплатни обучения съставиха списък с имена и номера, така че да се гарантира порядък в дългата опашка. До късния следобед се оказа, че хората, дошли да си подадат заявленията, вече са над 300, като немалка част от тях стоят чинно пред вратите на центъра, независимо че кампанията продължава до 2 ноември включително.

Според хората от опашката, повечето от които си бяха взели един ден платен отпуск от работодателите, причината още в първия ден да има такъв наплив са ограничените места по програмата "Аз мога повече".

"За цялата страна има отпуснати пари за 3000 бройки, значи за Варна да са около 400", пресмята млад мъж.

"Няма такова нещо", контрира шефът на Бюрото по труда Пламен Начков. Той посочи, че служителите в рамките на следващите три седмици трябва да приемат толкова документи, колкото са желаещите. Лимит за броя на кандидатите няма, а и няма как да има, тъй като не във всички градове има толкова голям интерес към безплатните курсове. "Очаквам в следващите дни опашката на "Бдин" 6 да намалее, защото няма смисъл хората да чакат, след като има достатъчно време", допълни Начков.

Тъй като във вчерашния следобед изнервените кандидати са търсили някого от ръководството от Бюрото по труда да каже защо при такъв голям наплив от хора има само две обслужващи служителки, Начков лично е посетил центъра, за да поговори с хората. Той ги е уверил, че всеки, който е пред вратата на центъра в 16,55 часа и още не е минал, ще бъде обслужен в рамките на деня. Ето защо сред чакащите се намериха и хора, които макар да не са имали късмета да бъдат по-напред в списъка, а чак в края му, не бяха загубили надежда и стоически стояха пред вратата на центъра.

"Аз съм към номер 300, но след като разбрах, че ако постоя още малко днес, ще имам шанс да си подам документите, ще чакам", обясни млада жена. Тя пък се оказала в края на списъка не поради закъснение, а защото е допуснала грешки в попълването на документите си и била върната за нов екземпляр.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).