Варненци с иновативна идея за решаване на проблема с боклука

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
14:09 / 04.06.2024
4727
Изнервена до крайност група варненци заради кризата с боклука, изпрати иновативно предложение до Varna24.bg. Според хората идеята им ще даде трайно решение на проблема, който според тях все повече се задълбочава.

Не е ясно дали той е продиктуван от атака срещу кмета, заради предизборното време, но това не е и важно. Важното е казусът веднъж завинаги да остане в миналото. Заради това трябва да бъде въведен нидерландския модел, а именно заключване на кофите за отпадъци, пишат нашите читатели.

Предлагат на всички контейнери да бъде монтирана система със заключване с чип. Всеки жител от района, където се намира контейнера, ще има дубликат на чипа, който ще отваря само този съд. Други няма да могат да го ползват. Така ще отпадне проблема от това безразборно да се изхвърлят боклуци из града, особено край контейнерите.

Ще бъде решен и проблема с тези, които ровят по кофите и изхвърлят находките край тях. Това са едни от най-големите вредители на чистотата около контейнерите, обосновават се читателите на Varna24.bg.

Предложението ни може да е иновативно за нашите географски ширини, но е факт в определени райони на Нидерландия и други европейски държави, допълват те. Не изисква голяма инвестиция, пък и всеки човек си носи ключовете при напускане на дома, дори и само до кофата за смет, обобщават хората.

Припомняме, че вчера стана ясно, че санкции грозят варненци, заради боклуците около кофите за смет. От Община Варна съобщиха, че се въвежда нов график, по който гражданите да могат да изхвърлят едрогабаритни отпадъци. Това са електроуреди, мебели и друга покъщнина, които не се изхвърлят в контейнерите за битова смет, а се поставят до тях, за да се извозват от сметопочистващата фирма. Графикът включва конкретни дни и часове за всеки район (вижте ТУК). Ако вещите биват изхвърлени извън определените дни, на гражданите ще бъдат налагани санкции.

Читатели на Varna24.bg не се особено въодушевени от тази идея, тъй като тези отпадъци се изхвърлят в тъмните часове на денонощието и пред почивните дни. То сега няма кой да работи в чистотата, пък как ще бъдат намерени хора, които да обикалят, и как ще съставят санкции, без да имат право, глава не ни го побира, коментират те.

Виж коментарите (6)

Още по темата (400):
24.09.2024 Сигнал: Това е като "Игри на волята" за майки с бебета във Варна
18.09.2024 Сигнал до Varna24.bg: Приличат на кръстове на безименни гробове
17.09.2024 Сигнал от варненци: Това е като за "Мисията невъзможна"
14.09.2024 Извор с фекална вода избликна близо до спирка във Варна! Мръсотията стига чак до Спортна зала
12.09.2024 Кошмар във Варна! Улица пропадна с половин метър
12.09.2024 Внимание! Новият дъжд отново затлачи подлез в центъра на Варна с кал и
мръсотия
Още новини от Новини от Варна:
Варна е предупредена! Оранжев код за валежи и гръмотевици утре
Над 12 тона капачки събраха само за няколко часа във Варна
"Аз вярвам и помагам" с поредна акция във Варна
Кметът на Варна Благомир Коцев се похвали
Началникът на бойния ни флот гостува в Албания
Осъдиха жена, държала цигари без бандерол за хиляди левове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).