Варненци са предупредени: От понеделник затварят този участък за коли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:48
666
От понеделник, 21 октомври, северното платно на бул. "Княз Борис I“ (посока центъра на Варна) в участъка от Ботаническата градина до Евксиноград ще бъде затворено за моторни превозни средства. Това уточниха по време на редовната си работна среща ръководството на Община Варна, представители на ВиК дружеството и фирмите-изпълнители на строителните дейности по проекта за изграждане на нови водопровод и канализация.

Отлагането на ремонта по проекта на ВиК беше по искане на кмета Благомир Коцев, за бъдат завършени всички второстепенни улици в района на Траката и на Евксиноград. Представителите на пътностроителните фирми отчетоха, че до утре ще бъдат приключени улиците "Първа“ и "13-та“, които в долната си част излизат на бензиностанцията на Евксиноград. Довършителни дейности има още и по ул. "Арх. Манол Йорданов“ – повдигане на дъждовните и на канализационните шахти, полагане на хоризонтална маркировка. Без да се възпрепятства движението по улицата, ще се проучат възможностите за изместване на контейнерите за смесени битови отпадъци, както и поставянето на още една пешеходна пътека в горната част на улицата със съответния ограничител на скоростта.

По време на ремонтите дейности движението ще се извършва двупосочно в южното платно на бул. "Княз Борис I“ (посока курортните комплекси). Препоръчва се по възможност използването на обходни маршрути – ул. "28-ма“, ул. "8-ма“, ул. "Арх. Манол Йорданов“. Кметът Благомир Коцев настоя всички улици, включени в обхвата на ВиК, по които се възстановяват настилки, да бъдат изчистени от строителни материали и наноси.

От "Градски транспорт“ ЕАД информират, че във връзка с изграждането на обекта на ВиК, автобусите по линия 31 А от кв. "Виница“ в посока центъра на Варна след спирка "Св. Св. Константин и Елена“ ще продължават по улица "68-ма“, за да се включат през кръговото кръстовище по бул. "Княз Борис I“.

Автобусна спирка "Летовище КПП -2“ няма да бъде обслужвана. Спирки "Балкан“ и "Евксиноград“ ще бъдат обозначени в платното в посока Варна и ще бъдат обслужвани. От дружеството призовават водачите да не паркират в района на улица "68-ма“ в курорта Св. Св. Константин и Елена за времето на обходния маршрут.

Виж коментарите (0)

Още по темата (245):
18.10.2024 Започна ремонт на един от най-големите символи във Варна
17.10.2024 Взеха важно решение за Аспарухов мост
17.10.2024 Много важно! Почва ремонт на възлов път във Варна, вижте автобусните
промени
16.10.2024 Важно! Днес избягвайте този район във Варна
15.10.2024 Вижте какво ще бъде направено до Двете кули във Варна
15.10.2024 От днес бъдете нащрек по тези улици във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Николай Желязков, кандидат за кмет на район "Приморски" от ПП-ДБ:...
Цената на имотите във Варна не спира да расте
17-годишното момиче, което падна в подлез във Варна: Взело колата...
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).