Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци са предупредени за сряда
Автор: Димитър Щерев 17:40 / 28.10.2024Коментари (0)1784
©
От 30 октомври (сряда) се затваря за движение на автомобили дясното платно от бул. "Владислав Варненчик“ в посока центъра на града при Двете кули. Ще бъде въведена временна организация на движението, която предвижда двупосочно движение в лявото платно на булеварда в посока центъра на града.

От днес при кръстовището на Двете кули се асфалтират преходните трасета между северното и южното платно по бул. "Владислав Варненчик“. С дейностите ще приключи първият, от общо четирите етапа, от проекта на ВиК– Варна за изграждането на канализационен колектор с голям диаметър (Ф2000) и две канализационни шахти. Първият етап ще завърши 10 дни по-рано от предвидения срок.

От сряда (30 октомври) започва изпълнението на втория етап, при който строителните дейности ще навлязат в кръстовището на бул. "Владислав Варненчик“. Южното (дясното) платно в посока център ще бъде затворено за строителните дейности, а в северното (лявото) платно ще бъде въведено двупосочно движение.

Заедно с асфалтиране на преходните трасета на булеварда от днес, там вече  се разполага техника за дейностите по втория етап.

Работата във входно-изходното кръстовище е вторият от общо 4 етапа на проекта. Дейностите по целия обект, които започнаха на 8 октомври, са с прогнозна продължителност общо 120 дни.

 

За да се избегнат големи задръствания, до приключване на строително-монтажните работи са определени обходни маршрути, които заобикалят кръстовището:

- За влизащите във Варна от АМ "Хемус“ – слизане от автомагистралата по рампата до "Бизнес Парк“ - Варна. След това, за лекотоварния трафик, на кръговото кръстовище - качване в посока "Метро“ и влизане в града по бул. "Сливница“ и бул. "Цар Освободител“. За тежкотоварното движение - слизане по бул. "Атанас Москов“ към бул. "Девня“ и след това на голямото кръгово на булевард "Васил Левски“ влизане в града по бул. "Васил Левски“ или по ул. "Пеячевич“ и бул. "Христо Смирненски“.

- За излизащите от Варна по бул. "Владислав Варненчик“ е препоръчително още от кръговото на "Автогара Варна“ слизане към ул. "Девня“ и качване към бул. "Сливница“ и бул. "Цар Освободител“. Следващ и последен вариант за избягване на евентуално задръстване е на кръстовището на МОЛ - Варна продължаване по ул. "Георги Пеячевич“ към голямото кръгово, оттам по бул. "Девня“ и качване по бул. "Христо Смирненски“ отново към бул. "Сливница“ и бул. "Цар Освободител“.

Временната организация на движението цели да отведе трафика още от входа на Варна по бул. "Атанас Москов“ и бул. "Девня“ за тези автомобили, за които не е наложително да преминат през кръстовището на Двете кули. Това се отнася най-вече за тежкотоварните автомобили.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: