Варненци се оплакват, че ги мамят с дървата за огрев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:38 / 05.11.2011
1182
Лъжат ни и с кубиците, и с цената на дървата за огрев. Това разкри варненка, която всяка година се топли на дърва през зимата. Пробвала да купува дърва на тон, но и там ударила на измама.

Всяка година поръчвам дърва директно от хора, които секат гора в близки села край Варна. Натоварената с дърва газка се продава за осем кубика, но реално събира не повече от шест. Така за шест кубика плащам 520 лева вместо 390. Измамата разбирам през зимата. Ако са ми доставили реално осем кубика, дървата ми стигат за зимните месеци, ако не, през март се налага да купувам по още два кубика, за да изкарам последните варненски студове.

Пробвах и с метровки вместо с нарязани и нацепени. И там лъжат. А като прибавим към цената по 5 лева на кубик за рязане и още толкова за цепене, пак излиза солено. Действа дървена мафия, която всяка година вдига цената. И тук има картелно споразумение между търговците, но никой не се захваща да провери.

Последната схема за измама са кубчета, които не са дори и по половин кубик. С просто око се вижда, че предлаганите за кубик по борсите дърва нямат размери метър на метър на метър. При товарене се установява, че отвътре кубчето е с нахвърляни дърва вместо подредени.

Други варненци пък се оплакаха, че бялото меше, което им набутват за дъб, гори като солети в камините, а цената му е същата като на истинското меше.

Транспортът обикновено е включен в цената. При плащане обаче се установява, че това се отнася само ако домът се намира до 2 км от дървената борса. Най-скъпо във Варна вървят дървата на борсата в кв. "Аспарухово". Там кубикът излиза 70 лева, а в най-студените дни търговците вдигат с още пет лева цената на кубика.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).