Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци се разминаха с глобите за непочистени тротоари
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 07.01.2009Коментари (0)703
Във Варна няма глобени граждани, за непочистени от сняг прилежащи площи и тротоари около жилищни сгради и търговски обекти. Според общинската наредба за ликвидиране на последствията от зимната обстановка, варненци са задължени да чистят около домовете и обектите си. От районните кметства обявиха, че тази зима гражданите са били много активни в чистенето на тротоари и не се е налагало да бъдат подканяни да изпълнят задълженията си. "Проверките на наши служители започнаха още първия ден след падането на снега. Гражданите вече бяха започнали да си чистят. Обстановката в район "Одесос" е спокойна, почистени са и всички подходи към училища и здравни заведения". Това съобщи кметът на "Одесос" Таня Василева. От район "Младост" също отчетоха, че не са имали откази на граждани да изриват снега от тротоарите. Проблемът е, че пред повечето магазини, търговците чистят само пред вартите си, а не около целия обект. В кметство "Младост" не са получавани никакви сигнали за инциденти, породени от падналия сняг.

"Диалогът с гражданите върви в добрия тон и никой не е чакал да го подканяме, за да чисти", каза от своя страна кметът на "Приморски" Пламен Градинаров. По думите му, главните артерии в района също са почистени. "По-бавно става единствено в малките улички, защото не разполагаме с достатъчно малогабаритна техника, която да влезе там", каза още Градинаров. Докато са обхождали района, служители на "Аспарухово" попаднали на две непочистени зони около търговски обекти, но пропускът впоследствие бил отстранен.

Във "Владиславово" собственик на заведение се размина на косъм с глобата, съобщиха от кметството. Около обекта не било почистено и служители на районната администрация отправили предупреждение в понеделник. Вчера прилежащата към кафенето площ все още била покрита със сняг и лед. На собственика била направена втора забележка. "Предупредихме, го че ако не почисти до 3 часа ще последва глоба", каза зам-кметът Светлана Цонева. "При следващата проверка на служители от администрацията около заведението вече беше изчистено", уточни тя.

Глобите предвидени за собствениците на търговски обекти и жилищни сгради, които не почистват тротоарите от сняг са от 50 до 500 лв.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: