Варненци се разминаха с глобите за непочистени тротоари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:31 / 07.01.2009
703
Във Варна няма глобени граждани, за непочистени от сняг прилежащи площи и тротоари около жилищни сгради и търговски обекти. Според общинската наредба за ликвидиране на последствията от зимната обстановка, варненци са задължени да чистят около домовете и обектите си. От районните кметства обявиха, че тази зима гражданите са били много активни в чистенето на тротоари и не се е налагало да бъдат подканяни да изпълнят задълженията си. "Проверките на наши служители започнаха още първия ден след падането на снега. Гражданите вече бяха започнали да си чистят. Обстановката в район "Одесос" е спокойна, почистени са и всички подходи към училища и здравни заведения". Това съобщи кметът на "Одесос" Таня Василева. От район "Младост" също отчетоха, че не са имали откази на граждани да изриват снега от тротоарите. Проблемът е, че пред повечето магазини, търговците чистят само пред вартите си, а не около целия обект. В кметство "Младост" не са получавани никакви сигнали за инциденти, породени от падналия сняг.

"Диалогът с гражданите върви в добрия тон и никой не е чакал да го подканяме, за да чисти", каза от своя страна кметът на "Приморски" Пламен Градинаров. По думите му, главните артерии в района също са почистени. "По-бавно става единствено в малките улички, защото не разполагаме с достатъчно малогабаритна техника, която да влезе там", каза още Градинаров. Докато са обхождали района, служители на "Аспарухово" попаднали на две непочистени зони около търговски обекти, но пропускът впоследствие бил отстранен.

Във "Владиславово" собственик на заведение се размина на косъм с глобата, съобщиха от кметството. Около обекта не било почистено и служители на районната администрация отправили предупреждение в понеделник. Вчера прилежащата към кафенето площ все още била покрита със сняг и лед. На собственика била направена втора забележка. "Предупредихме, го че ако не почисти до 3 часа ще последва глоба", каза зам-кметът Светлана Цонева. "При следващата проверка на служители от администрацията около заведението вече беше изчистено", уточни тя.

Глобите предвидени за собствениците на търговски обекти и жилищни сгради, които не почистват тротоарите от сняг са от 50 до 500 лв.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).