Варненци станали по-отговорни към консумираната храна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:31 / 13.01.2012
809
Варненци са станали по-отговорни към храната, която консумират, и по-често подават сигнали за нередности към Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Това съобщи директорът на дирекцията д-р Живка Манева. Това показва и интернет страницата на дирекцията. Телефонът на дирекцията във Варна е 600 871 с код 052.

Д-р Манева каза още, че е желателно тези сигнали да не бъдат анонимни, за да може да се извърши проверка, съгласно всички изисквания, и да бъде даден обратен отговор и резултат на гражданина, подал сигнала.

"Все по-често отговорите зачестяват, което е добре. Това подпомага нашата дейност", коментира д-р Манева. Официалният контрол в областта на безопасността на храните е предмета на дейност на Българската агенция по безопасност на храните. През настоящата година ще се работи в посока проверки на заведенията за обществено хранене и подготовка за предстоящия летен сезон. Агенцията контролира не са само качеството, но и безопасността на пресните зеленчуци. Това също ще бъде тема, върху която активно ще се работи през годината. Детското хранене също е актуална тема и обектите ще бъдат контролирани. Проверки ще се извършват и на сезонните обекти със съдействието на община Варна.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).