Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци все по-рядко ползват таксита, според собственик на таксиметрова фирма
Автор: Екип Varna24.bg 12:21 / 29.03.2011Коментари (0)894
© Varna24.bg
2,50 лв. е много висока цена за таван на цените на такситата във Варна. Това каза Тодор Атанасов собственик на верига таксита в града. Той добави, че кризата е притиснала много от варненци и такива тарифи биха били непосилни за тях. "Работата и без това много е намаляла и за мене тази цифра е голяма", категоричен бе Атанасов. Според него ако бъде прието 2 лева да е дневната и 2.50 лева нощна максимална тарифа на километър, на която да возят такситата във Варна ще има около 40-50 превозвача, които ще се възползват от това и ще ощетят варненци. Атанасов посочи, че кризата така или иначе много тежко се отразила на бранша, като посочи, че ако през силните години на ден са се возили около 20 000 варненци на таксита, то сега броят им е намален до 5000 на ден.

По отношение на нелегалните таксита във Варна собственикът на таксиметровата компания посочи, че реално проблема с тях не е толкова голям, тъй като нередовните превозвачи на територията на града не са толкова много и те всъщност не оказват някакво сериозно влияние на пазара. Атанасов посочи, че по-сериозния проблем е с манипулираните касови апарати или т.нар. "помпи". "Проверките трябва да са насочени предимно към шофьорите с манипулирани касови апарати", категоричен бе Атанасов и добави, че варненци трябва да бъдат много внимателни. Той коментира, че ако някой човек се усъмни в сметката, която му бъде връчена то най-добрия вариант е да се обади в компанията и да си потърси правата.

Във връзка с високите цени на горивата Тодор Атанасов заяви, че това едва ли ще се случи във Варна. Той посочи, че сегашните цени от около 70 стотинки на километър е нормална и няма смисъл да бъде коригирана. По думите му в града има спекулант, който подбива цените и то много сериозно. "Тази компания дотира нереално ниски цени", каза още специалиста и коментира, че на практика е невъзможно някой да кара на такава цена и да има печалба. Тодор Атанасов коментира, че единствения вариант шофьорите да карат на такава цена е да ползват "помпа". По негови думи цената в момента цената, на която возят голяма част от колите е реална. Той допълни, че над 80% от колите са на метан и тъй като цената не е повишена толкова много няма нужда и от увеличение на цената за километър пробег.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: