Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци всеки ден рискуват с мляко и риба от улицата
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 03.07.2009Коментари (0)710
© varna24.bg
Варненци нямат притеснения да купуват млечни продукти и риба от улични търговци, които предлагат стоката си директно на тротоарите. Това показа и рутинен обход на града от инспектори на Държавния ветеринарно-санитарен контрол (ДВСК), съвместно с общински служители за наличието на уличните търговци, предлагащи неправомерно бързоразвалящата се стока.

На метри от общината на ул. "Братя Миладинови" гараж на къща бе първата спирка на контролните органи. Продавачката смело наливаше прясно мляко от бидон в пластмасовите бутилки на клиентите си. Инспекторите констатираха липса на разрешително за продажба. Стоката се търгуваше, без да се издава и касов бон, а жената, която се представи като работничка, не бе назначена с трудов договор. Щом служителите спряха продажбата, клиентите, които обаче чинно продължаваха да чакат пред гаража, възроптаха, че не могат да си купят мляко. "Оставихте ме без попара днес", провикна се ядосано възрастна жена към един общинските служители. Купувачите категорично смятаха, че няма защо да се притесняват въпреки условията, в които им се предлага суровото мляко. На производителя, който се явява и собственик на импровизирания млекмаг, ще бъде съставен акт заради нерегламентираната продажба, след като бъде издирен, обясниха инспекторите. Те допълниха, че млякото по принцип се конфискува и се изпраща за изгаряне в екарисажа, но този път просто е нямало какво да изземат, защото всичко се е продало. За деня са били изтъргувани 70 литра мляко, на цена 1,50 лв. за литър.

В района на автогарата на ъгъла до жилищен блок жена на около 40 години пък беше разположила три гюма на самия тротоар. В последствие стана ясно, че въпреки високата температура на въздуха, клиентелата й също не беше разтревожена за качеството на това, което купува. Една жена дори разказа, че вземала млякото, за да храни мъничко бебе у дома. С появата на проверяващите, търговката бързо повика съпруга си по телефона. Той пък още с идването си реши да спори за качеството на стоката си. Било милион пъти по-добро от това, което се продавало в магазините, нищо, че нямал сертификати и проби не били вземани. Той отказа да подпише съставения му акт и не скри, че от години продава по улиците. Били му писали поне 15 акта, но не бил платил нито един. Инспекторите го накараха да натовари млякото в колата и го изпратиха в екарисажа. В последствие стана ясно, че гюмовете събират 37 литра и само един от тях е останал непродаден, заради внезапната проверка.

В "Младост" бе сгащен друг търговец. Той бил известен на контролните органи и въпреки съставените му актове, продължавал да извършва дейността директно от багажника на автомобила си.

На пазара в "Аспарухово" пък бяха конфискувани около 10 килограма риба. Роми се опитваха да я търгуват в лонди, предпазвайки я от мухите, докато й веят с клонка. И въпреки че от жегата стоката осезаемо бе започнала да се вмирисва и за нея се намираха клиенти, преди да се появят служителите на ДВСК и общината. На ромите актове нямаше как да бъдат съставени, защото не разполагаха с лични карти. Подобна съдба сполетя и двама техни колеги, които разхождаха лондите си с риба в района на пазар "Чаталджа". От тях беше конфискувана около 10 килограма от морската храна


Източник: "Позвънете"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: