Варненец: Вижте в каква мизерия превърнахме новите влакове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:24 / 23.08.2024
1458
Побългарихме новите немски влакове! Това коментира варненец, доверил се на услугите на БДЖ.

Човекът пише за Varna24.bg: Широк, просторен и много удобен вагон, с видими признаци на неадекватна поддръжка. Прашни седалки, непочистени прозорци, изпокапан мокет. Кондукторите разположени на каре от четворка, чиито места са разпродадени на клиенти, които се лутат, питат и чудят защо, и дали някой по пътя няма да ги вдигне от местата където са седнали!

Макар и вагонът да е преширок, и двамата кондуктори изпитват видими затруднения, по физически причини, да се промъкнат през коридора.

Функционална тоалетна, но подтикваща към въпроси. Дали ако седна няма да се изцапам? Бързо проучване на седалката, чрез леко разклащане, показва наистина, че тя е откачена в единия си край, и седящият може да си поопре някои части тук и там.

Всичко работи инак, има вода, сапун, тоалетна хартия. Точно е всичко, но поради липса на поддръжка ще се разпадне много бързо!

Климатикът функционира. Ако човек се абстрахира от всичко, може спокойно да се любува на красотата на българската природа.

Припомняме, че първите вагони по сделката с "Дойче Бан" пристигнаха преди седмици у нас в средата на май.

За няколко седмици обаче нещата са побългарени, а само опитът от ползването на услугите на БДЖ, ще помогне на родния пътник да си представи какво ще е във влаковете след година време.

Освен пълзящата мизерия композициите се движат и по много маршрути със закъснение, което припомня за един много хубав виц: Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България.

Виж коментарите (1)

Още по темата (313):
06.09.2024 Празничният ден е като делничния: Влакове от и до Варна се движат с голямо закъснение
05.09.2024 Красимира Стоянова: Ситуацията с БДЖ не е добра, проблемите са натрупвани с години и не могат да се решат с вълшебна пръчица
05.09.2024 Влакът от Бургас за София закъснява с повече от 130 минути, след като локомотив се запали на гарата край морето
05.09.2024 Какво става? Отново огромни закъснения на влаковете от и за Варна
05.09.2024 Огромно закъснение на влака София-Варна тази сутрин
04.09.2024 Модернизация: Договорът за новите влакове е подписан, очакваме ги по родните релси до две години
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).